Tocanita de vitel frantuzeasca
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Tocanita de vitel frantuzeasca

Timp de preparare:
180 minute (4 portii, complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Tocanita de vitel frantuzeasca)

  • 500 g carne de vitel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 crenguta cimbru
  • cateva fire patrunjel
  • 250 g ciuperci mini
  • 200 g arpagic (ceapa mica)
  • 50 g unt
  • 20 g faina
  • piper
  • sare
  • zeama de lamaie
  • 150 g smantana 25% grasime
  • 1 ou
Tocanita de vitel frantuzeasca

Mod de preparare : tocanita de vitel frantuzeasca

    1.  Carnea o curatam de pielite, o tocam in cuburi maricele si o punem la fiert in apa rece.
   
2.  O clocotim 3-4 minute, apoi aruncam apa.
   
3.  Carnea, o punem din nou la fiert, in 2 litri de apa. Acoperim vasul si o lasam sa fiarba la foc mic.
   
4.  Dupa 15-20 minute, o spumam (daca mai este cazul) si adaugam ceapa curatata, morcovul, cimbrul si firele de patrunjel.
   
5.  Saram, piperam si continuam fierberea pana cand carnea este fiarta (carnea trebuie sa fie foarte moale, de aceea trebuie sa o lasam sa fiarba o ora, o ora jumatate-chiar si mai mult, daca este cazul).
   
6.  Dupa ce carnea este facuta, o luam din oala si pastram 250 ml din supa in care a fiert carnea.
    7.  Pastram carnea la cald, intr-un vas, impreuna cu sosul.
    8.  Spalam ciupercile, curatam arpagicul si le calim 15 minute in 20 g unt, la foc mic.
    9.  Intre timp, topim 30 g unt intr-o tigaie, adaugam faina si supa (250ml), putin cate putin, amestecand mereu pentru a obtine un sos omogen.
   10. Lasam sosul sa fiarba, la foc mic, amestecand continuu pana cand faina este fiarta.
   11. La final adaugam smantana in care am adaugat un ou si continuam fierberea inca 2-3 minute.
   12. Gustam sosul si daca mai este nevoie, asezonam mancarea cu sare, piper si un strop de suc de lamaie.
   13. Oprim focul, adaugam in sos carnea, ciupercile, arpagicul si servim tocanita calda.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Tocanita de vitel frantuzeasca Tocanita de vitel frantuzeasca Tocanita de vitel frantuzeasca
Tocanita de vitel frantuzeasca Tocanita de vitel frantuzeasca Tocanita de vitel frantuzeasca
Tocanita de vitel frantuzeasca Tocanita de vitel frantuzeasca Tocanita de vitel frantuzeasca
Retete asemanatoare
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





loader